Cijfercode puzzel

Cijfercode puzzel

De leukste online cijfercode puzzels speel je dagelijks op Klubble! Kraak de code door de cijfers te matchen met letters tot de volledige puzzel zich voor je ogen ontvouwt. Zonder reclame.

Ook biedt Klubble je handige tips & tricks om nog meer plezier te halen uit je cijfercode puzzels. Zie hiervoor ook de cijfercode tips hieronder.

Hoe werkt een cijfercode puzzel

Bij een cijfercode puzzel is het de bedoeling dat je de code kraakt om de puzzel in te vullen. Een cijfercode ziet er op het oog een beetje uit als een kruiswoordpuzzel.

Het verschil is dat de letters van het alfabet zijn vervangen door een cijfer. En je dus moet zien uit te vinden welke letter bij welk cijfer hoort. Voor puzzelaars die ervan houden om codes te kraken!

Om je op weg te helpen, worden specifieke letters als begin gegeven. De kunst is dus om rest van de code ontcijferen en de woorden in de puzzel te ontdekken. Hoe moeilijker de puzzel, hoe minder beginletters!

Handige cijfercode tips

  1. Je begint bij een cijfercode puzzel met de letters die al zijn gegeven. Door deze in een gelijk genummerd vak in te vullen, zie je waar deze letter nog meer in de puzzel voorkomt. De letters van de reeds gevonden nummers worden namelijk overgezet naar de gelijk genummerde vakjes in de rest van de puzzel. Het voordeel van een online cijfercode puzzel is dat dit natuurlijk automatisch gebeurt.
  2. Bij de cijfers die je nog niet weet, kan je bijvoorbeeld beginnen met letters die regelmatig 2x achter elkaar voorkomen. Zoals bijvoorbeeld EE, NN, PP, KK. Dit geeft je een hint over de invulling van -nog onbekende- woorden.
  3. Vervolgens is het de uitdaging om de rest van de letters in te vullen. Hierbij is het handig om de volgende weetjes in gedachten te houden:
    • De meest voorkomende beginletter in het Nederlands is de S
    • De meest voorkomende eindletter in het Nederlands is de N
  4. De becijferde vakjes helpen je om erachter te komen wat de volgende woorden zijn die gevonden moeten worden. Zelfs als je in het begin geen idee had. De cijfercode puzzel biedt je hierdoor de mogelijkheid om ook moeilijkere puzzels toch op te lossen.
  5. Om te zorgen dat je weet dat je op de juiste weg zit bij het maken van een cijfercode puzzel, biedt Klubble de mogelijkheid om ingevulde woorden te controleren. Zo krijg je inzicht in welke letters in een woord juist of fout zijn.
  6. Op Klubble hebben we daarnaast in cijfercode puzzels ook Smart hints ingebouwd. Voor wanneer je al wel enkele letters van een woord hebt, maar gewoon niet op de oplossing kan komen. Smart hints geven je niet de specifieke oplossing van een zoekwoord, maar alle mogelijke woorden die ingevuld kunnen worden.

Cijfercode

Zin om een cijfercode puzzel op te lossen? Probeer de cijfercode op Klubble.

Cijfercode puzzel