Online Zweedse puzzel op Klubble

Online Zweedse puzzel

De Zweedse puzzel vormt net als de kruiswoordpuzzel een populair tijdverdrijf voor veel Nederlanders.

Het grootste verschil tussen de twee is dan ook dat in een Zweedse puzzel de omschrijvingen in de puzzel zelf staan in plaats van in een lijst ernaast. Een leuke manier om je woordenschat te vergroten! Zonder reclame.

Hoe werkt een Zweedse puzzel

Een Zweedse puzzel is een woordpuzzel in de vorm van een vierkant of een rechthoek met lege vakjes en vakjes met een omschrijving erin. Het doel van een Zweedse puzzel is om alle horizontale en verticale rijen in te vullen met de juiste woorden

Ieder vakje mag maar één letter bevatten en woorden mogen niet langer zijn dan het aantal beschikbare vakjes. Je mag bij een online Zweedse puzzel geen spaties, cijfers of speciale symbolen gebruiken. Alleen letters zijn toegestaan.

De omschrijvingen in een Zweedse puzzel zijn hints voor de woorden die je in de puzzel in moet vullen. Je kan de reeds ingevulde woorden benutten door bijvoorbeeld bij een horizontaal woord na te gaan welke letters uit een verticaal woord je al weet. Hetzelfde geldt voor de letters van een horizontaal woord in een reeds ingevuld verticaal woord.

Handige hulp bij een Zweedse puzzel

  1. Om te beginnen is het bij een Zweedse puzzel handig om eerst Zweedse puzzel ieder van de omschrijvingen door te nemen. Voor een Zweedse puzzel zijn dit veelal synoniemen, korte beschrijvingen en afkortingen. Gezien de beperkte ruimte in de vakjes, zijn dit vaak omschrijvingen van hooguit 2 tot drie woorden.
  2. De woorden die je 1 al te binnen schieten, kan je natuurlijk direct invullen.
  3. Een handige volgende stap is om in het Zweedse puzzel de meest korte woorden te vinden. Woorden uit twee of drie letters zijn over het algemeen namelijk makkelijker te raden.
  4. Na het invullen van de woorden tijdens stap 1. t/m 3. is nu het tijd om te kijken of de ingevulde letters inzicht bieden in de -nog in te vullen- woorden.
  5. Zodat je tijdens het maken van de Zweedse puzzel in de gaten kunt houden of je op de juiste weg zit, biedt Klubble de mogelijkheid om ingevulde woorden te controleren. Zo krijg je inzicht niet alleen inzicht in welke woorden juist of fout zijn, maar ook welke letters specifiek. Handig!
  6. Ook hebben we op Klubble bij Zweedse puzzel Smart hints ingebouwd. Voor wanneer je al wel enkele letters van een woord hebt, maar niet op de oplossing kan komen. De Smart hints bieden je dan een lijst van mogelijke woorden die in het specifieke aantal vakjes passen en overeenkomen met de reeds ingevulde letters. Een leuke manier om je woordenschat nog verder uit te breiden!

Zweedse puzzel mini’s

Wel zin in een Zweedse puzzel maar geen tijd om er lang voor te gaan zitten? Dankzij de Zweedse mini’s op Klubble is nu ieder moment een geschikt moment voor een online Zweedse puzzel!

Mini Zweedse puzzel