Online woordzoekers speel je op Klubble

Online woordzoeker

De leukste online woordzoekers vind je op Klubble! Ontdek ook waarom deze klassieker onder de woordpuzzels al sinds de jaren zestig een populair tijdverdrijf is onder puzzelaars.

De oplossing van de woordzoeker bestaat uit het woord dat gevormd wordt door de overgebleven letters. Een leuke manier om nog beter patronen te leren herkennen! Zonder reclame.

Hoe werkt een woordzoeker

De naam zegt het al. Het doel van een woordzoeker is dan ook om de woorden uit de thematische en alfabetische woordenlijst woordenlijst te vinden. 

De woorden uit de woordenlijst hebben betrekking op het thema en zitten kriskras in het woordzoeker verborgen. Van links naar rechts, rechts naar links. Van onder naar boven, boven naar onder. En ook diagonaal! 

Het voordeel van een online woordzoeker is natuurlijk dat zodra je een woord hebt doorgestreept, het automatisch in de woordenlijst ook doorgestreept wordt.

Woordzoeker tips

Nu is een woordzoeker niet de meest complexe puzzel die er te vinden is. Toch helpt het om er wel een bepaalde strategie op na te houden.

  1. Om te beginnen helpt het om eerst de woordenlijst goed door te nemen. En duidelijk het thema van de puzzel voor ogen te hebben. Dit geeft je brein de richting die het nodig heeft om in de lettersoep op zoek te gaan naar herkenbare patronen.
  2. De makkelijkst te vinden woorden staan vervolgens gewoon horizontaal en van links naar rechts geschreven in de woordzoeker. Dit helpt je om alvast een begin te maken en enkele woorden af te kunnen strepen.
  3. Vervolgens zijn er verschillende letters en lettercombinaties die net iets makkelijker te identificeren zijn dan de rest. Zo zijn er:
    • Letters die minder vaak voorkomen zoals Q, X en Z.
    • Dubbele letters zoals AA, DD, NN en PP die ook vaak makkelijker te identificeren zijn.
    • Letters die jij persoonlijk sneller herkent dan anderen. Welke dit zijn kom je vaak al tijdens je eerste puzzel(s) achter.
  4. Als laatste kan het helpen om met je muis of vinger de puzzel af te gaan. Dit klinkt wellicht gek, maar dit helpt je te onthouden waar je was gebleven in de puzzel.

Woordzoeker mini’s

Wel zin in een woordzoeker maar geen tijd om er lang voor te gaan zitten? Dankzij de woordzoeker mini’s op Klubble is nu ieder moment een geschikt moment voor een woordzoeker!

Woordzoeker mini op Klubble