Filippine puzzels speel je op Klubble.com

Filippine puzzel

Op Klubble speel je dagelijks de leukste online filippine puzzels. Een horizontale kruiswoordpuzzel met als oplossing een verticaal citaat of woord.

Ook biedt Klubble je handige tips & tricks om nog meer plezier te halen uit je filippine puzzels. Zie hiervoor ook de stap-voor-stap uitleg hieronder.

Stap voor stap je woordenschat verrijken doe je met een filippine puzzel! Zonder reclame.

Hoe werkt een filippine puzzel

Hoe een filippine puzzel werkt, is vergelijkbaar met een kruiswoordpuzzel. Op basis van een omschrijving moet je namelijk een passend woord in de open vakjes invullen. Het grootste verschil is dat er bij een filippine puzzel geen kruisende oplossingswoorden zijn, enkel horizontale.

Kenmerkend voor een filippine puzzel zijn verder de nummers die in minimaal de helft van de vakjes te vinden zijn. Bij het maken van een filippine puzzel moet in vakjes met hetzelfde getal namelijk dezelfde letter komen te staan.

Behalve de uitdaging van de puzzel zelf, is het leuke van een filippine dat er altijd een eindoplossing uit komt. Dat is een grappig citaat, een leerzaam gezegde of gewoon een leuk woord. De oplossing is terug te vinden in de gemarkeerde vakjes, die je altijd van boven naar beneden leest.

Stap-voor-stap filippine puzzel uitleg

  1. Je begint bij een filippine puzzel met woorden te zoeken aan de hand van de omschrijvingen. Ga dus eerst na voor welke van de omschrijvingen je een antwoord denkt te weten.
  2. Heb je een woord gevonden dat past? Door de rij te selecteren, kan je gelijk beginnen met de oplossing in te vullen. Je kan zowel aan het begin van een rij beginnen als op een specifieke letter.
  3. De letters van de reeds gevonden woorden worden overgezet naar de gelijk genummerde vakjes in de rest van de puzzel. Het voordeel van een online filippine puzzel is dat dit natuurlijk automatisch gebeurt.
  4. De becijferde vakjes helpen je om erachter te komen wat de volgende woorden zijn die gevonden moeten worden. Zelfs als je in het begin geen idee had. De filippine puzzel biedt je hierdoor de mogelijkheid om ook moeilijkere puzzels toch op te lossen.
  5. Om te zorgen dat je weet dat je op de juiste weg zit bij het maken van een filippine, biedt Klubble de mogelijkheid om ingevulde woorden te controleren. Zo krijg je inzicht in welke letters in een woord juist of fout zijn.
  6. Op Klubble hebben we daarnaast in filippine puzzels ook Smart hints ingebouwd. Voor wanneer je al wel enkele letters van een woord hebt, maar gewoon niet op de oplossing kan komen. Smart hints geven je niet de specifieke oplossing van een zoekwoord, maar alle mogelijke woorden die ingevuld kunnen worden.

Filippine mini’s

Wel zin in een filippine puzzel maar geen tijd om er lang voor te gaan zitten? Dankzij de filippine mini’s op Klubble is nu ieder moment een geschikt moment voor een filippine!

Mini filippine puzzel