Doorloper puzzel

Doorloper puzzel

Zin om een doorloper puzzel te spelen? Op Klubble speel je dagelijks de leukste online doorlopers. Een soort kruiswoordpuzzel, maar dan met een extra uitdaging. De ontbrekende zwarte vakjes maken van de doorloper een uitdaging waar je even voor moet gaan zitten!

Ook biedt Klubble je handige doorloper tips & tricks om nog meer plezier te halen uit je puzzels. Zonder reclame.

Hoe werkt een doorloper puzzel

De doorloper is een kruiswoordpuzzel zonder zwarte vakjes. Wat dus betekent dat je de zoekwoorden achter elkaar invult op basis van de omschrijvingen.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad een flinke hersenkraker dus!

Dus of je nu een beginner bent of juist al wat verder gevorderd: voor iedere puzzelaar biedt Klubble een geschikte versie.

Handig doorloper tips

  1. Normaal gesproken ga je bij een kruiswoordpuzzel door alle omschrijvingen van de puzzel om degene te identificeren die je vrijwel zeker weet. Bij de doorloper werkt dit alleen bij de eerste woorden van iedere regel en iedere kolom, omdat je van de rest nog niet weet waar de woorden moeten beginnen.
  2. Eenmaal een woord horizontaal (of verticaal) ingevuld kan je weer een stapje verder. Nu biedt de eerste letter namelijk hulp bij het invullen van het eerste verticale (of horizontale) woord
  3. Om nog gerichter te werk te gaan, kan je ook beginnen met de omschrijvingen die vragen om een afkorting. Niet alleen zijn deze vaak iets makkelijker op te lossen, ook geeft dit een idee van hoeveel vakjes je nog over hebt voor de overige woorden in de regel.
  4. Twijfel je toch nog een beetje aan ingevulde woorden in je doorloper? Dan biedt Klubble de optie om te controleren of de ingevulde woorden op een regel juist zijn. Zo krijg je inzicht in de correcte en foutieve letters in een ingevulde regel. Zeker voor de beginner een handige hulp!
  5. Klubble biedt de puzzelaar ook handige Smart hints als hulp bij de doorloper puzzel. Op basis van de reeds ingevulde letters geven Smart hints je mogelijke woorden die ingevuld kunnen worden. Een leuke manier om je woordenschat te vergroten!

Doorloper mini’s

Wel zin in een doorloper puzzel maar geen tijd om er lang voor te gaan zitten? Dankzij de doorloper mini’s op Klubble is nu ieder moment een geschikt moment voor een doorloper puzzel!

Doorloper mini puzzel